Speelschema Oranje in Nations League aangepast: vier data verschoven

0
293

Het speelschema van het Nederlands elftal voor de tweede editie van de Nations League is door de UEFA enigszins aangepast. Omdat Bosnië-Herzegovina, één van de tegenstanders van Oranje, nog deelneemt aan de uitgestelde play-offs voor een EK-ticket, is er met vier data geschoven ten opzichte van het oorspronkelijke schema.

De eerste twee wedstrijden van Oranje blijven ongewijzigd. Dat zijn de thuiswedstrijden tegen Polen (4 september, 20.45 uur) en Italië (7 september, 20.45 uur). Daarna gaat Nederland op 11 oktober op bezoek bij Bosnië-Herzegovina (18.00 uur) en op 14 oktober bij Italië (20.45 uur).

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman sluit de Nations League een maand later af met een thuiswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina (15 november, 18.00 uur) en tenslotte de uitwedstrijd bij Polen (18 november, 20.45 uur).

De vier groepswinnaars uit divisie A plaatsen zich voor de finaleronde van de Nations League. Oranje zal zowel in oktober als in november ook nog een oefeninterland spelen.

Uitgestelde play-offs voor EK-ticket

De UEFA moest de groepswedstrijden van de Nations League voor een deel opnieuw programmeren vanwege de coronacrisis. Op basis van de nieuwe indeling kunnen de uitgestelde play-offs voor het EK, dat in de zomer van 2021 wordt afgewerkt, op 8 oktober en 12 november worden gespeeld.

Bosnië-Herzegovina speelt op 8 oktober tegen Noord-Ierland en op 12 november de eventuele finale tegen Slowakije of Ierland.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here