Spelers Arsenal leveren loon in, maar kunnen dat geld weer terugverdienen

0
305

De voetballers en coaches van Arsenal zijn akkoord gegaan met een salarisverlaging van 12,5 procent. Op die manier helpen ze de club uit de Premier League het hoofd boven water te houden nu die, net als veel andere clubs in Engeland, door de coronacrisis in financieel zwaar weer is beland.

De betrokkenen, die deze maand al minder loon overgemaakt zullen krijgen, kunnen de gederfde inkomsten de komende seizoenen echter terugverdienen, voegt Arsenal eraan toe in de verklaring op z’n website.

Dat zal afhangen van de successen die op het voetbalveld worden geboekt: als de gestelde doelen worden gehaald, betaalt de Londense club de afgesproken bedragen terug.

Bij de overeenkomst is Arsenal, dat de spelers voor in totaal 200 miljoen euro op de loonlijst heeft staan, ervan uitgegaan dat het lopende seizoen alsnog wordt afgemaakt en het volledige bedrag aan televisiegelden wordt ontvangen.

Geen dertig procent

Ook Watford, Southampton en West Ham United hebben laten weten met de spelers salarisvermindering te zijn overeengekomen. Daarnaast zijn er clubs in de Premier League die het personeel met verlof hebben gestuurd.

Eerder hadden de voetbalclubs in de hoogste Engelse divisie de spelers gevraagd dertig procent van hun jaarinkomen in te leveren, maar daar stak spelersvakbond PFA een stokje voor.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here