Stam blijft Feyenoord volgen: ‘Krijgen de nieuwe mensen de tijd?’

0
148

Een jaar geleden werd Jaap Stam trainer van PEC Zwolle, drie maanden later stond hij al aan het roer bij Feyenoord en nu kijkt hij werkloos toe als die twee ploegen zondag in de Kuip tegenover elkaar staan.

Stam stapte in oktober op bij Feyenoord, maar geeft in gesprek met NOS-verslaggever Joep Schreuder toe dat hij al eerder met de gedachte speelde om de handdoek te werpen. Dat was in de zomer, toen achtereenvolgens technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Jan de Jong uit Rotterdam vertrokken, uitgerekend de twee mensen die hem naar Feyenoord hadden gehaald.

“Ja, daar heb ik toen wel over nagedacht. Je moet bij jezelf te raden gaan: wat gaan we zelf doen? Maar ik wilde toch de kans aangrijpen en kijken hoe het zou verlopen”, zegt Stam over die periode. “Afspraken veranderen dan in keuzes van selecties, spelers en noem maar op.”

Nieuwe mensen en andere partijen

Na een serie teleurstellende resultaten besloot uiteindelijk ook Stam er de brui aan te geven. Toch volgt hij de club nog met meer dan gemiddelde interesse. “Bij Feyenoord beseffen ze ook wel dat de structuur en visie aangepakt moeten worden. Maar krijgen de nieuwe mensen daar de tijd voor? Of willen andere partijen ook een aandeel hebben in het neerzetten van de club?”

Zondagmiddag is bij de NOS een uitgebreid interview te zien met Jaap Stam.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

achttien + veertien =