Stilte retraite

0
456

Een retraite is een aantal dagen in afzondering doorbrengen zonder communicatie, sociale media en internet enz. Meestal gebeurt dit als men nood heeft aan rust of als spirituele oefening.

Stilte heelt

Omdat alle vormen van communicatie bijna verboden zijn, is het de ideale manier om één te worden met de omgeving. Het helpt je al je zintuigen te gebruiken en genieten van de stilte of de omgeving. Deze bezinning biedt je ook de mogelijkheid te antwoorden op je mogelijke levensvragen die zich in je onderbewustzijn schuil houden. Het stimuleert ook nieuwe ideeën en creativiteit. Het helpt mee om je gelukkiger te voelen na die paar dagen afzondering.

Samen in stilte

Meestal worden er tijdens de retraite ook gezamenlijke groepssessies in stilte georganiseerd omdat stilte in groep helend blijkt te zijn voor je hart. Zonder communicatie blijkt er zelfs meer verbondenheid tussen alle individuen.

Een retraite kan inspirerend werken door écht contact met anderen te hebben. De dag van vandaag gebeurt alles online of via de sociale media waardoor menselijk contact volledig verwatert. Sociale media is een vergiftigd geschenk voor vriendschappen en contacten. Er wordt niet meer echt contact gemaakt door diepe gesprekken of levensverhalen.

Stilte geeft energie en focus

Praten wordt zo weinig mogelijk gedaan bij een stilte retraite, alleen om het hoogstnodige te vragen.

Iedereen moet wennen aan de stilte maar na een paar minuten voel je al hoeveel energie de stilte oplevert. De stilte helpt vooral om alles los te laten en in het nu te zijn. Ook helpt het je aandacht te focussen op je eigen bewustzijn.

Er zijn nog varianten op de stilte retraite. Tegenwoordig vind je verschillende soorten online aangeboden. Afhankelijk wat er geheeld moet worden, kies je de retraite die je nodig hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here