Strijdende Bertens op waarde geklopt door Osaka in Brisbane

0
343

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de halve finales van het WTA-toernooi in Brisbane te halen. De als zesde geplaatste Zuid-Hollandse werd op waarde geklopt door tweevoudig grandslamkampioene Naomi Osaka: 3-6, 6-3, 3-6.

Bertens had in de eerste set veel moeite met het vlekkeloze spel van Osaka, die vanuit verschillende posities de fraaiste winners sloeg. “Weet je, zij speelt ook gewoon goed”, benadrukte coach Elise TamaĆ«la tegenover Bertens na het setverlies.

De Zuid-Hollandse begon vervolgens beter te serveren en kon Osaka, die later deze maand haar titel op de Australian Open verdedigt, vaker onder druk zetten. De Japanse mondiale nummer drie verloor haar concentratie, werd gefrustreerd en Bertens sloeg gretig toe.

Mooi gevecht

Na een spetterende openingsgame van de derde set – Bertens miste vier breekkansen – ontspon zich een mooi gevecht in de Pat Rafter Arena.

Osaka brak dankzij een prachtige stopvolley op 3-2 de service van Bertens. De Nederlandse gaf zich niet gewonnen, maar een comeback zat er niet meer in. Osaka maakte het karwei, mede dankzij twee aces, onberispelijk af met een lovegame.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here