Studio Sport over voortgang voetbalseizoen in steeds rustiger sportwereld

0
287

Terwijl door steeds meer sportevenementen en wedstrijden een streep is gezet vanwege de coronacrisis, is het voor het Nederlandse voetbal nog onduidelijk hoe het seizoen zal eindigen. Topclubs als Ajax, PSV en AZ riepen afgelopen week op tot een stop, terwijl de KNVB nog altijd hoopt op een hervatting van de competitie na 1 juni.

In een speciale Studio Sport-uitzending, vanavond om 19.00 uur op NPO 1, NOS.nl en in de app, wordt er vooruitgekeken naar aankomende dinsdag, als de voetbalbond met clubs en rechtenhouders bespreekt hoe het verder moet.

Te gast zijn Jacco Swart namens de European Leagues (de belangenbehartiger van 35 competities), Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS en voetbaljournalist Kees Jansma.

Geen debuut

Daarnaast is er contact met Cyriel Dessers, speler van Heracles en topscorer van de eredivisie. Hij zou zijn debuut maken voor het nationale elftal van Nigeria deze week, maar zit nu noodgedwongen thuis. Ook bellen we met trainers en voetballers in het buitenland, onder wie Gertjan Verbeek, Tim Krul en John van ’t Schip.

Bovendien gunt voetbalster Mandy van den Berg ons een kijkje in haar dagelijks leven in Valencia in het zwaar door corona getroffen Spanje. Ook de voetbalclub Valencia heeft het moeilijk: zeker 25 spelers en personeelsleden zijn besmet.

Wielrennen en tennis

En het is vandaag de dag van de Ronde van Vlaanderen. De klassieker had voor de 104de keer gereden moeten worden, maar vanwege de coronacrisis ging daar een streep doorheen. Toch werd er gefietst: in een virtuele koers stapten dertien renners op de fiets.

Ook Robin Haase komt in onze uitzending voorbij. De tennisser vertelt over de gevolgen van het coronavirus voor de tenniswereld, inclusief het recente schrappen van Wimbledon.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here