‘Stuurt Berghuis na scheldpartij aan op vertrek bij Feyenoord?’

0
299

Bij Feyenoord wordt de stemming met de week minder. De Rotterdammers zijn gezakt naar de vierde plaats, moeten op zoek naar een nieuwe technisch directeur en hebben een speler die zich heeft misdragen.

Want tegen FC Utrecht (3-2 nederlaag) begon Steven Berghuis, een van de belangrijkste spelers, op de bank. Hij werd gestraft door trainer Giovanni van Bronckhorst. Martijn Krabbendam weet als volger van Feyenoord waarom en vertelt daarover in het Sportforum.

“Berghuis keerde terug van Oranje, waar hij op hoog niveau heeft getraind. Hij komt terug bij Feyenoord, het loopt niet, hij maakt een overtreding op de training, Van Bronckhorst zegt daar wat van en het wordt een scheldpartij”, aldus Krabbendam, die zijn informatie heeft van mensen binnen de club.

AD-journalist Daniël Dwarswaard, die voor de krant Ajax volgt, vraagt zich af of er niet meer achter zit bij Berghuis. “Wil hij hier nog iets mee bereiken? Stuurt hij aan op een vertrek?”

Krabbendam: “Het is wel een jongen waarbij je kunt zien of hij het wel of niet naar zijn zin heeft. Dan heeft hij van die hangende schouders in het veld, gaat zijn hoofd naar beneden. En het is geen geheim dat hij elke ochtend met heel veel plezier naar Feyenoord rijdt.”

Hoe dan ook. het rommelt boven De Kuip. Na de winter speelde Feyenoord tien competitieduels en was er drie keer winst, werd er twee keer gelijkgespeeld en was er maar liefst vijf keer een nederlaag.

Als deze neerwaartse lijn wordt doorgezet, kan het zomaar zijn dat het elftal straks play-offs moet spelen om Europees voetbal te behalen. “En kan Van Bronckhorst ze dan nog wel motiveren?”, twijfelt Dwarswaard.

Krabbendam: “Hij is de ultieme peoplesmanager, is vriendelijk naar iedereen. Hij ziet veel door de vingers en komt bijna nooit de kleedkamer in om politieagentje te spelen. Blijkbaar hebben de spelers een hardere hand nodig.”

Ajax en Barcelona

De sfeer bij de aartsrivaal uit Amsterdam is een stuk beter na de 3-1 zege van Ajax op PSV. Voorafgaand aan het duel kwam Marc Overmars voor de NOS-microfoon. Het ging onder meer over de band tussen Ajax en FC Barcelona.

De Catalanen zouden hun talenten in Amsterdam op huurbasis willen stallen en in ruil daarvoor dan de eerste optie tot koop krijgen op spelers van Ajax.

“Het is bekend dat wij een goede band hebben met Barcelona”, zei Overmars daarover. “Zij gaan graag met ons in gesprek, maar zover is het nog niet. We zijn natuurlijk geen filiaal van ze. Dat is een belangrijk iets.”

De gasten aan tafel bij het Sportforum onderstrepen die laatste woorden. “Je moet te allen tijde voorkomen dat Barcelona gaat bepalen welke spelers naar Ajax komen”, stelt Dwarswaard. “Maar spelers die niet goed genoeg zijn voor Barça, kunnen natuurlijk wel iets toevoegen.”

“Het moeten wel heel goede zijn, anders loop je het gevaar dat ze de eigen spelers in de weg lopen”, meent Erik van Haren, PSV-volger van De Telegraaf.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

drie × vier =