Tadic’ tirade geen probleem bij Ajax: ‘Dest moet luisteren’

0
228

Het was een opmerkelijk tafereel, vijf minuten voor rust tijdens sc Heerenveen-Ajax (1-3). Dusan Tadic was niet blij met ploeggenoot Sergiño Dest en maakte van zijn hart geen moordkuil.

De Serviër drukte zijn voorhoofd tegen dat van de jonge back en foeterde hem flink uit. Dest liet zich ook niet helemaal onbetuigd, maar de verhouding tussen beiden was duidelijk; Tadic sprak, of schreeuwde, Dest diende te luisteren.

“Dat is normaal in voetbal”, oordeelde Tadic na afloop. “Ik heb veel ervaring en probeer hem te sturen. Het was een gevaarlijke situatie, toen ik de bal verloor had het 1-0 kunnen worden voor Heerenveen.”

Dest had Tadic een afspeeloptie moeten geven, maar bleef op enkele meters van de Ajax-aanvoerder stilstaan. “Hij moest diepgaan. Maar dit is normaal. Hij is een jonge en goede speler en ik probeer hem te helpen. Het is normaal dat je een beetje emotie hebt.”

Dest moet luisteren

Ajax-trainer Erik ten Hag had het incident naar eigen zeggen “wel gehoord, maar niet gezien”. Afgaande op wat hij ervan had meegekregen, vond de Ajax-trainer echter niet dat Tadic’ tirade buitensporig was.

Ten Hag: “Ik denk dat het altijd gaat om correctie en acceptatie. Zeker als jonge speler, die het overigens fantastisch doet, moet je luisteren.”

Tadic liet na rust opnieuw van zich horen en ditmaal bestond er geen twijfel over of dit in positieve zin was. De 31-jarige aanvaller zette Ajax op het spoor naar zijn eerste overwinning in drie wedstrijden, door de eerste twee doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Het leidde tot opluchting in het Amsterdamse kamp. “Ja, eindelijk. Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hadden goede spirit”, oordeelde Tadic. “Iedereen gaf 100 procent, dat was het belangrijkst.”

Ook Ten Hag zag zijn spelers “ervoor vechten”. “Ik heb vandaag een team gezien dat absoluut wilde winnen en dat ook uitstraalde. Als die wil en dat team er is, gaan we vanzelf weer winnen.”

De reacties van Dusan Tadic, trainer Erik ten Hag en Ajax-debutant Jurriën Timber:

Ajax’ defensieve kwetsbaarheid, André Onana moest meermaals handelend optreden, baarde Ten Hag geen zorgen. “Dat is inherent aan onze speelstijl, wij spelen op de helft van de tegenstander en zij hebben snelle spitsen.”

“Maar ik denk dat wij genoeg snelheid achterin hadden om het op te lossen. En wij hebben Onana.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 12 =