Ten Hag blijft stoïcijns op historische dag: ‘Strik erom en verder’

0
310

Met de 13-0 zege bij VVV-Venlo schreef het Ajax van Erik ten Hag zaterdag geschiedenis. “Om in de eredivisie zo’n uitslag neer te zetten, is wel bijzonder”, reageerde de trainer na afloop.

“De ploeg was hongerig en wilde meer goals maken”, vervolgde Ten Hag. “Dat vind ik prima. Je moet altijd beter willen in topsport.”

Verder keek Ten Hag alweer vooruit naar het Champions League-duel met Atalanta van dinsdag. “Strik erom en verder.”

Traoré: ‘Dacht de eerste ook te scoren’

Man van de wedstrijd was Lassina Traoré. De spits uit Burkina Faso scoorde vijf keer. De laatste Ajacied die vijf keer of vaker scoorde in één eredivisieduel was Marco van Basten op 8 december 1985 tegen Sparta (6 goals, 9-0 uitslag).

“Eigenlijk dacht ik de eerste ook te scoren, maar Ekkelenkamp tikte hem binnen”, zei Traoré. “We waren hongerig. Ik ben trots om deel uit te maken van dit team.”

Volgens Daley Blind leefden er na de 1-0 nederlaag bij FC Groningen van begin oktober en de 1-0 thuisnederlaag afgelopen week tegen Liverpool in de Champions League revanchegevoelens bij Ajax. “We waren heel gretig.”

De Koning: ‘Diep wegstoppen onder de grond’

Blind beseft dat zijn Ajax nu waarschijnlijk een behoorlijke tijd in de recordboeken blijft. Tot vandaag was de grootste zege ooit in de eredivisie de 12-1 van Ajax tegen Vitesse van 19 mei 1972. “Mooi dat ik erbij betrokken ben”, zei Blind.

Voor trainer Hans de Koning geldt het tegenovergestelde. Zijn VVV zal, als het record lang blijft staan, nog lang worden aangehaald. De trainer heeft zelf een ander idee. “We moeten dit diep wegstoppen onder de grond”, zei De Koning. “En beton erover.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here