Ten Hag: ‘De gezondheid van Blind, onze vriend, staat ver bovenaan’

0
362

Drie scorende basisdebutanten, het eredivisiedebuut van Sontje Hansen en eindelijk weer eens een klinkende zege (6-1). Allemaal even prachtig, maar toch ging het na Ajax-ADO Den Haag eerst over iets anders: Daley Blind.

Ajax bracht zaterdag naar buiten dat bij de 29-jarige verdediger een ontsteking van de hartspier is geconstateerd. Blind, bij wie een soort pacemaker is geplaatst, liet direct weten dat hij zich goed voelt, maar dergelijk nieuws hakt erin.

Bij Blind en zijn familie zelf, uiteraard. Maar ook bij Ajax, de club bij wie de inktzwarte dag dat Abdelhak Nouri in elkaar zakte als gevolg van een hartstilstand nog vers in het geheugen ligt.

“De blik is op de gezondheid van Daley, die staat ver bovenaan. Door iets als dit wordt voetbal relatief”, verwoordde Ajax-trainer Erik ten Hag het na de wedstrijd tegen ADO.

“Maar het gaat hartstikke goed met hem. Hij was er vanochtend, voelt zich goed. Het is prettig dat hij de jongens nog even heeft kunnen zien, hij heeft ze succes gewenst en dat heeft geholpen”, zei Ten Hag, doelend op de ruime zege.

De Ajax-trainer gaf aan geschrokken te zijn van het nieuws over blind. “Natuurlijk heeft dit impact. Het is iemand met wie wij dagelijks werken, het is onze vriend. Als dit dan gebeurt en er is zoveel onzekerheid, dat is niet prettig.”

Blind gaat in de winterstop niet met Ajax mee op trainingskamp naar Qatar. Hij werkt in Amsterdam aan zijn herstel. Het is niet bekend hoelang hij uit de roulatie zal zijn.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here