Ten Hag: ‘Dolberg kan een belangrijke rol voor ons spelen’

0
423

Met een grote glimlach kwam Erik ten Hag de perszaal op trainingscomplex De Toekomst binnen. Vooralsnog loopt alles op schema bij de Amsterdammers met plaatsing voor de play-offs van de Champions League, het winnen van de Johan Cruijff-schaal en een aardige competitiestart.

Daarnaast lijkt ook sleutelspeler Donny van de Beek ‘gewoon’ in Amsterdam te blijven, ondanks interesse van Real Madrid. “Ik denk dat hij dit seizoen voor Ajax speelt”, liet Ten Hag optekenen op de persconferentie.

Wel is het onrustig rond spits Kasper Dolberg. De 21-jarige Deen lijkt inmiddels derde keus achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar te zijn en volgens De Telegraaf zou het Duitse Hoffenheim Dolberg graag willen huren.

Hoewel Ten Hag ontkent dat Dolberg verhuurd gaat worden, ziet hij wel dat de Deen zijn prestaties moet verbeteren. “Hij heeft dit seizoen een aantal wedstrijden uitstekend gespeeld voor ons, waaronder in de Johan Cruijff-schaal. Maar tegelijkertijd zie je dat met Tadic in de spits het team beter functioneert. Ook als Huntelaar erin komt oogt hij superscherp en functioneert het beter”, aldus de oefenmeester.

“Er is veel concurrentie, maar we moeten ook niet gelijk de conclusie trekken dat het met Dolberg niet functioneert. Het team staat altijd boven alles.”

Ten Hag ziet zelf nog altijd ruimte voor Dolberg in zijn selectie. “Ik stel niet vast dat hij verhuurd wil worden. Maar hij zit in een fase dat hij vaak moet spelen. Ik heb niet voor niets voor die anderen gekozen. Hun rendement is hoger, maar dat kan hij zelf veranderen. Wil hij ervoor vechten? Dat is de vraag. Wij hebben vechters nodig. Ik denk dat hij een belangrijke rol voor ons kan spelen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here