Ten Hag: ‘Laten PSV lang in leven’

0
340

Ajax-trainer Erik ten Hag was tevreden over het spel van zijn ploeg tegen PSV (1-0), al had hij graag gezien dat Ajax de wedstrijd eerder had beslist. “We hadden goede kansen, speelden de eerste helft heel goed, maar als je de 2-0 niet maakt, laten we ze in leven en kan het in de eindfase nog verkeerd gaan”, zegt hij.

“We moeten zo’n wedstrijd met 3-0 winnen, maar hebben uitstekend gespeeld”, gaat Ten Hag verder. “Deze mentaliteit hebben we nodig. Ik heb een ploeg gezien die ervoor streed. Er stond echt een team. Fantastisch gedaan.”

Carel Eiting stond voor het eerst dit seizoen in de basis in de eredivisie. “Het was heftig”, sprak de middenvelder. “We hadden liever meer gescoord. Daardoor wordt het nog lastig.”

Eiting kampte met lichte enkelklachten en kramp, maar speelde de wedstrijd wel uit. Dat gold niet voor Quincy Promes, Joël Veltman en Ryan Babel. “Quincy had een spierblessure, Joël had last van zijn knie en Babel moest eraf met een kneuzing in zijn bil na een botsing met Unnerstall”, legt Ten Hag uit.

Blessuregolf bij Ajax: ‘Groep ongelooflijk belast’

De ziekenboeg van Ajax was al overvol, met onder anderen Hakim Ziyech, Daley Blind, David Neres en Zakaria Labyad. Wordt er soms te hard getraind in Amsterdam? “Ik kan bijna nooit trainen”, grapt Ten Hag. “Zijn niet allemaal spierblessures. Dat kan het niet zijn. Ik weet niet of het toeval is, maar deze groep is het afgelopen kalenderjaar ongelooflijk belast. Neem je allemaal mee. We hebben een brede selectie en die hebben we nodig.”

Ten Hag maakte na afloop een lang praatje met collega Ernest Faber. Het ging over de situatie bij het geplaagde PSV, waar hij van 2009 tot 2012 als assistent-trainer werkte. “Medelijden heb ik niet”, zegt hij. “Dat klinkt alsof ze zielig zijn. Maar ik ben begaan met wat daar allemaal gebeurt. Ik heb er prettig gewerkt en ken er veel mensen. Het is doodzonde voor PSV en het Nederlandse voetbal.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here