Ter Mors ook klasse apart op 500 meter in Heerenveen

0
288

Jorien ter Mors, Sanneke de Neeling, Michelle de Jong, Jutta Leerdam en Dione Voskamp hebben zich op de 500 meter verzekerd van tickets voor de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen. Op het ijs in Thialf reed Ter Mors veruit de snelste tijd: 37,99.

Ter Mors, die vrijdag al de 1.500 meter als snelste reed bij haar rentree op het ijs, was een klasse apart. Ze reed als enige schaatsster onder de 38 seconden.

“Deze had ik niet verwacht”, aldus Ter Mors na haar race. “Ik zag mijn tijd en ik had wel verwacht dat meer meiden onder de 38 seconden zouden rijden. Schijnbaar was ik erg goed. Dat had ik niet verwacht, maar ik reed wel gewoon lekker.”

Ter Mors vertelde dat ze haar knie nog altijd voelt met schaatsen. “Die is niet genezen, maar ik kan er wel goed mee omgaan. Ik probeer ‘m zo goed mogelijk te houden. Daarom wil ik een goede balans in mijn schema. Ik focus op de 500, 1.000 en 1.500 meter.”

De Neeling, die zich vorig jaar niet wist te kwalificeren voor de eerste wereldbekerwedstrijden, klokte achter Ter Mors de tweede tijd (38,22). Michelle de Jong kwam na 38,25 over de streep, Leerdam noteerde 38,32 en Voskamp verraste met de vijfde tijd (38,37).

Primeur voor Voskamp en De Jong

Voskamp en De Jong, de wereldkampioene op de 1.000 meter bij de junioren, zullen voor het eerst deelnemen aan de wereldbeker.

Letitia de Jong greep net naast een wereldbekerticket. Ze finishte als zesde in 38,41. Ook Nederlands kampioen Janine Smit, die al 33 wereldbekerwedstrijden schaatste op de 500 meter, redde het niet. Ze eindigde als vijftiende in 38,97.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier × 1 =