Thomas gaat in 3 dagen 36 uur fietsen voor goede doel: #prayformygooch

0
341

Steeds meer sporters zetten zich in deze tijden van de coronacrisis in voor het goede doel. Van F1-coureurs tot voetbalclubs en van Raymond van Barneveld tot Kiki Bertens. Ook oud-Tourwinnaar Geraint Thomas start een actie.

Via zijn Instagram-pagina laat de wielrenner weten dat hij onder de indruk is van de gezondheidszorg in Groot-BrittanniĆ«. “Om iets te kunnen bijdragen, wil ik ook iets doen. En het enige dat ik kan, is fietsen”, aldus Thomas.

Veel zorgpersoneel draait momenteel lange diensten. Thomas wil hen een hart onder de riem steken door zelf drie lange diensten te draaien – op de fiets dus – en daarmee geld op te halen.

“Vanaf woensdag ga ik vanuit mijn pittoreske garage drie keer twaalf uur rijden.” Dat doet Thomas op een hometrainer in het virtuele wielersimulatieprogramma Zwift. “Ik ben best een beetje nerveus, want zo lang heb ik nog nooit gereden op een dag.”

#prayformygooch

De 33-jarige renner van Ineos roept andere renners op om virtueel met hem mee te rijden en te doneren voor het goede doel. Hij begint woensdag om 08.30 uur Nederlandse tijd. De actie is te volgen via een livestream op zijn Facebook-pagina.

Thomas, die de Tour de France in 2018 won en vorig jaar tweede werd achter zijn ploegmaat Egan Bernal, eindigt zijn bericht op Instagram met de hashtag #prayformygooch, oftewel: bid voor mijn zitvlak.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 3 =