Tips om thuis je eigen loungebar te maken

0
305

Geniet jij er zomers ook zo van, om bij het zwembad aan de bar te hangen? Ben je aan de kust altijd op zoek naar de beste loungebank om te genieten van het mooie weer en een verkoelend drankje? In dat geval is het interessant om ook bij je thuis een heuse loungebar te creëren! Denk aan de combinatie van een zelf in elkaar gezette bar, een comfortabele loungeset en natuurlijk de nodige Hawaii-slingers. In dit artikel vind je verschillende handige tips, die je helpen bij het maken van zo’n loungebar. Welke stappen heb je zelf al gezet?

Maak een plan voor de nieuw te bouwen loungebar

Allereerst is het zaak om een plan te maken voor de loungebar. Bepaal hoeveel ruimte je hebt in de tuin en welke elementen niet in de loungebar mogen ontbreken. Wil je bijvoorbeeld enkel een houten barretje met een loungeset, of kies je ook voor een grote parasol en wellicht een klein opblaasbaar zwembad? De loungebar is daarbij niet compleet zonder feestelijke aankleding. Laat de tuin een tuin zijn door bijvoorbeeld een aantal kleine palm- of olijfbomen toe te voegen aan de hoek met de loungebar. Evenals dat een aantal lichtslingers of bijvoorbeeld een vuurkorf niet mogen ontbreken. Zo kun je tot laat buiten blijven zitten!

Aan de slag met het bouwen van de bar

Nu je een plan hebt voor de loungebar, is het tijd om aan de slag te gaan. Start met de loungebar zelf. Je kunt hier verschillende soorten hout voor gebruiken. Denk aan oud steigerhout, Douglashout en bijvoorbeeld hardhout. Het voordeel van steigerhout is dat het goed past bij het strand. In het bijzonder wanneer je het steigerhout een witte of lichtgrijze kleur geeft. Het is belangrijk om het hout te behandelen na het bouwen van de loungebar. Zo blijft de bar langer mooi! Je kunt een natuurlijke, blanke lak gebruiken om het hout te beschermen. Op internet vind je verschillende bouwtekeningen voor een loungebar.

Zorg voor een comfortabele loungeset

Als straks de eerste drankjes geschonken worden in de loungebar, wil je de ruimte hebben om te kunnen ontspannen in de zon. Zorg voor een comfortabele loungeset in de tuin! Er zijn verschillende tuinwinkels die deze loungesets online aanbieden. Belangrijk hierbij is dat de loungeset bestand is tegen verschillende weersinvloeden, of dat je deze af kunt dekken met een hoes. Zo blijft de loungeset lang mooi! Kies je voor een houten tuinbank, een model van kunststof riet of ga je voor een aluminium frame met comfortabele kussens? Ook heb je tegenwoordig keuze uit een bank met twee losse loungestoelen en een hoekbank.

Aankleding van de loungebar

Langzaamaan begint de loungebar in je tuin vorm te krijgen. Nu is het enkel nog zaak om voor de aankleding van de loungebar te zorgen. Je kleedt de loungebar aan met een gezellig lichtsnoer, met een heater en bijvoorbeeld een vuurkorf. In plaats van een vuurkorf zou je ook voor een vuurtafel op gas kunnen kiezen. Voordeel van zo’n vuurtafel is dat het minder stinkt. Daarbij kun je de vuurtafel altijd gebruiken, daar waar je bij een vuurkorf sterk afhankelijk bent van de wind. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here