Tips voor het kopen van een domeinnaam

0
382

Wanneer je een bedrijf hebt of gaat starten is het belangrijk om een goede domeinnaam het hebben. Het kan de domeinnaam zijn voor het bedrijf zelf, maar ook voor een losse website of shop. Het is belangrijk om een naam te kiezen die relevant is en goed onthouden wordt. Daarnaast is het ook slim om aan de zoekmachines te denken. Weet dat hier veel kansen zijn op gratis bezoekers voor de website. Wanneer een domeinnaam al vastgelegd is dan is er soms een mogelijkheid om de domeinnaam over te nemen. Als de domeinregistratie nog mogelijk is dan is het slim om hier niet te lang mee te wachten. Leg direct de domeinnaam vast.

Een eerlijke prijs betalen

Natuurlijk wil je bij het kopen van een domeinnaam niet de hoofdprijs betalen. Bij het onderhandelen is het belangrijk om de verkoper als eerste de prijs te laten noemen. Daarna ga je niet direct akkoord met de vraagprijs. Je gaat eerst nog een lagere prijs bieden. Kijk welke ruimte er is om te onderhandelen. Wanneer de prijs te hoog is dan is het belangrijk om ook nee te kunnen zeggen tegen de deal. Er zijn vaak nog volop andere mogelijkheden om een goede domeinnaam vast te leggen.

Extensies genoeg!

Er zijn steeds meer uitgangen bijgekomen de laatste jaren als het gaat om domeinnamen. Denk aan .nl en .com welke al heel lang bekend zijn. Daarnaast kun je ook voor .shop, .nu, .online of een andere uitgang kiezen. Wanneer je een bedrijf in Amsterdam hebt is het goed om .Amsterdam te kiezen. Het is direct duidelijk dat het bedrijf in Amsterdam actief is. Het is goed om ook hier te kijken of je een geschikte domeinnaam kunt vinden welke nog beschikbaar is. Kies verstandig. Een domeinnaam is bepalend voor het succes van de site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here