Tips voor hoe je een baantje kan vinden na of tijdens je studie?

0
323

Wanneer je je studie afrondt heb je jaren keihard gewerkt om dat mooie papiertje te halen. Maar dan is het tijd om mee te gaan draaien in de echte wereld en een baan te zoeken. Dan lijkt het allemaal pas te gaan beginnen. Hoe ga je dan te werk? Wie kan je raadplegen om ervoor te zorgen dat je een goede baan krijgt waar je met het werk dat je doet dagelijks verzadigd bent aan het eind van je dag? In deze blog gaan we het hebben over een loopbaan coach, wat het precies is en hoe ze jou kunnen helpen?

Wat is een loopbaan coach?

Vrij eenvoudig uitgelegd is een loopbaan coach iemand die je op professionele wijze helpt om ervoor te zorgen dat je ontwikkelt in je loopbaan. Dit door middel van ondersteuning, het geven van advies, coaching en informatie geven over de mogelijkheden helpt de loopbaan coach je een plan op te zetten om een baan te vinden die bij je past.

Stappen van een loopbaan coach

De eerste stap is dat je een goede match vindt. Met je loopbaan coach moet je namelijk al je wensen kunnen bespreken. Ze moeten met je mee kunnen denken zodat jullie samen tot een plan komen die je gaat helpen om je droombaan te vinden.

Door middel van een aantal toetsen en één gesprek kan er ingeschat worden wat de volgende stap zal zijn en welke positie je hebt in de arbeidsmarkt. Vervolgens zal er een gesprek plaatsvinden waarin je aan zal geven waar naar je op zoek bent, wat je passie is en hoe dit gekoppeld kan worden aan een leuke baan.

Na deze evaluatie weet jij hoe je aan kan sluiten in de markt en heb je een beter overzicht wat je mogelijkheden zijn.

Andere mogelijkheden

Een loopbaan coach is niet alleen geschikt voor studenten. Als je nu al een baan hebt, maar hier niet tevreden mee bent, kan zo een coach je helpen om een nieuwe baan te zoeken. In onze economie raken steeds meer mensen hun baan kwijt. Het is dan verstandig om je van tevoren al te oriënteren. Dit helpt later bij grotere tegenslagen als het dan uiteindelijk toch niet zo mocht lopen als je wilt en je je baan kwijtraakt. Of zelfstandig weg wil bij je huidige baan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 14 =