Tips voor jouw kantoorinrichting

0
235

De inrichting van je kantoor kan veel invloed hebben op de productiviteit en liquiditeit van je bedrijf. Een praktisch ingericht kantoor kan veel geld besparen. Een gezellig ingericht kantoor kan weer bevorderend zijn voor de productiviteit. Hoe combineer je deze dingen zodat je een perfect kantoor hebt?

Praktisch indelen van werkplekken

Flexwerken is het een bekende trend in de kantoorinrichting tegenwoordig. Met flexplekken heb je minder bureaus en stoelen nodig dan dat je personeel hebt. Niet iedereen heeft iedere dag een werkplek nodig en met flexplekken bespaar je geld en ruimte. Flexplekken zorgen er ook voor dat personeel geen heuse pakhuizen starten bij hun bureau vol met papierwerk. Regelmatig van plek veranderen helpt werknemers ook om een beetje scherp te blijven. Spullen die wel bewaard moeten worden op kantoor kunnen worden opgeslagen in kasten of lockers

Sfeer op kantoor

Een goede sfeer op kantoor bevorderd de medewerkers in productiviteit en werkgeluk. Sfeer kun je bereiken met persoonlijke foto’s op bureau. Met flexplekken kun je ook een prettige sfeer creëren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van planten. Planten reduceren een gevoel van stress en bevorderen productiviteit. Daarnaast brengen gekleurde muren ook veel sfeer in een kantoor. Probeer sfeer te creëren zonder al te veel afleidingen te plaatsen. Schilderijen zijn prachtig en brengen veel sfeer, maar kunnen ook erg afleiden. De kleur van de lampen kan ook heel veel doen. Er moet genoeg licht zijn om in te werken, maar van te fel licht kunnen mensen hoofdpijn krijgen of neerslachtig worden.

Regel ergonomisch verantwoorde werkplekken

Een hele dag werken achter een bureau en een computer, kan het nodige van een menselijk lichaam vragen. Het is belangrijk om je kantoor op de juiste manier in te richten zodat werknemers zo gezond mogelijk kunnen werken. Dit kun je bereiken met zit en sta bureaus en goede bureaustoelen. Zorg ook voor goede toetsenborden en goed afgestelde computermuizen. Wanneer personeel lichamelijk gezond is, is dat ook een goede zaak voor je bedrijf. Zorg ook voor genoeg beweegmogelijkheden in en rondom kantoor. Een wandeling tijdens de lunch, kan de productiviteit en het werkgeluk van werknemers sterk bevorderen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here