Titelverdedigster en mondiale nummer één Barty ook niet op Roland Garros

0
288

Ashleigh Barty (24) zal vanwege de coronacrisis haar titel op Roland Garros niet verdedigen. De Australische nummer één van de wereld is al sinds eind februari niet meer op de baan verschenen voor een officiële tenniswedstrijd.

“Een lastig besluit, maar helaas zal ik dit jaar niet in actie komen in Europa”, zegt Barty op Instagram. “Er zijn twee redenen voor mijn beslissing.”

“Ten eerste bestaan er nog steeds gezondheidsrisico’s bij covid-19. Daarnaast was mijn voorbereiding niet ideaal zonder de aanwezigheid van mijn coach, die niet met mij kan trainen vanwege de sluiting van de staatsgrenzen in Australië.”

Eerste plaats

Om dezelfde redenen heeft ze ook verstek laten gaan voor de US Open. Door het afzeggen voor de grandslamtoernooien in New York en Parijs ziet Barty een karrenvracht aan rankingpunten in rook opgaan, maar ze houdt haar eerste plaats op de wereldranglijst nog wel vast.

“Roland Garros vorig jaar was het meest bijzondere toernooi in mijn carrière, dus het was geen besluit dat ik lichtzinnig heb genomen”, benadrukt ze. Het toernooi begint op 27 september.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here