Top van de KNVB wil niet achterblijven en levert salaris in

0
326

Bondscoach Ronald Koeman en alle directieleden van voetbalbond KNVB zullen salaris inleveren. Dat valt op te maken uit de verklaring die de voetbalbond vanmorgen heeft uitgegeven. Met het loonoffer door het eigen personeel wil de KNVB laten blijken ook zelf een bijdrage te leveren nu het betaald voetbal als gevolg van de coronacrisis harde financiƫle klappen krijgt.

In de verklaring schrijft de bond: Binnen de KNVB zijn er personen die net als in de rest van de voetbalwereld besloten hebben om salaris in te leveren vanwege de coronacrisis. We gaan niet in op individuele gevallen en noemen geen namen.

De KNVB stelt een voorbeeldfunctie te bekleden en meent daarom niet te kunnen achterblijven bij alle loonoffers die worden gebracht bij clubs in de eredivisie en eerste divisie. Bij een groot deel van de clubs in het betaald voetbal is een akkoord bereikt over een de verlaging van de spelerssalarissen.

Hoeveel exact wordt ingeleverd is niet bekend, maar het salarisoffer zal in lijn zijn met wat de voetbalvakbonden (Pro Prof en VVCS) en de werkgeversorganisatie FBO met elkaar hebben afgesproken.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here