Trainer Leko weg bij Club Brugge

0
466

Club Brugge en Ivan Leko gaan uit elkaar. Het aflopende contract van de Kroatische trainer werd niet verlengd. De club van de Nederlanders Ruud Vormer, Stefano Denswil, Arnaut Danjuma en Sofyan Amrabat eindigde de Belgische competitie achter kampioen Racing Genk op de tweede plaats. Vorig jaar werd Club Brugge nog kampioen.

“Toen we twee jaar geleden de keuze maakten voor Ivan Leko als opvolger van Michel Preud’homme waren vele voetballiefhebbers verrast”, zei voorzitter Bart Verhaeghe op de clubsite. “Maar we waren overtuigd van zijn capaciteiten en hij heeft ons niet teleurgesteld.”

Vertrouwen na arrestatie

Leko werd vorig jaar gearresteerd als gevolg van een groot justitieel onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Nadat de trainer door de politie was vrijgelaten, liet Brugge in een verklaring weten dat de trainer ter goeder trouw had gehandeld en hield de club vertrouwen in de coach.

“Ik ben de club eeuwig dankbaar voor de kans die ik kreeg”, aldus Leko in een verklaring. “Als jonge, relatief onervaren coach bij Club Brugge aan de slag mogen, is een voorrecht. Het gevoel dat bij mij overheerst is trots.”

Afgelopen zondag nam Leko na de thuiswedstrijd tegen Antwerp al uitgebreid afscheid van de supporters. Uitgerekend Philippe Clement, coach van kampioen Racing Genk, wordt genoemd als opvolger.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

zeven + 16 =