Twente neemt afscheid van ‘grootste Japanse talent’ Nakamura

0
321

Hij werd bij zijn entree vorig jaar zomer genoemd als “een van de allergrootste talenten van Japan”, maar nu neemt FC Twente afscheid van huurling Keito Nakamura. De 19-jarige aanvaller vertrekt naar het Belgische Sint-Truiden.

De international van Japan onder 20 staat onder contract bij Gamba Osaka uit zijn geboortestad en werd voor twee seizoenen verhuurd aan de club uit Enschede met een optie tot koop.

Toenmalig technisch directeur Ted van Leeuwen noemde het “een klein wonder” dat Twente erin was geslaagd Nakamura vast te leggen. De behendige dribbelaar liet in zijn debuut tegen PSV direct zijn talent zien met een goal.

“In overleg met de clubs is besloten mijn contract bij FC Twente te beëindigen. Hoewel ik maar één seizoen voor FC Twente heb gespeeld, voelde ik me hier elke dag gelukkig en geloofde ik dat ik gestaag groeide als voetballer”, zegt Nakamura op de clubsite.

Met het vertrek van de buitenspeler wordt de klus voor de nieuwe trainer Ron Jans alleen maar uitdagender. Bij zijn komst vorige week liet hij al weten dat Twente “acht spelers en vier keepers heeft”.

In totaal speelde Nakamura zeventien competitieduels voor Twente en maakte daarin vier goals, waaronder onderstaande tegen Ajax, die werd verkozen tot Doelpunt van de Week bij de NOS.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here