Tyfoon Japan teistert sportwereld: ‘Ik heb mijn speedboot klaar liggen’

0
366

Vanuit de Stille Oceaan nadert tyfoon Hagibis met rasse schreden het zuidoosten van Japan. Het kan er ruig aan toe gaan dit weekend, juist nu daar twee grote sportevenementen zijn: de WK rugby en de Grand Prix van Japan in de Formule 1.

De organisatie van de WK rugby wacht niet tot de tyfoon aan land komt en heeft uit veiligheidsoverwegingen al twee wedstrijden afgelast. Het gaat om de duels tussen Nieuw-Zeeland en Engeland in Toyota en Engeland-Frankrijk in Yokohama. Wat er met de wedstrijden van zondag gebeurt, is nog niet duidelijk.

Bittere pil voor Italiaanse rugbyers

De afgelaste rugbyduels worden omgezet in een gelijkspel. Dat is zuur voor Italiƫ, dat een overwinning nodig had om door te gaan naar de kwartfinales, maar nu is uitgeschakeld. Engeland en Nieuw-Zeeland kunnen zich groepswinnaar noemen en ook Frankrijk is door naar de laatste acht.

Naast de rugbyduels is ook al de marathon in Sendai afgelast. Op het hoogtepunt van de storm worden windstoten verwacht van zo’n 216 kilometer per uur.

Dan maar potje FIFA voor Verstappen

Naar verwachting worden Tokio, Yokohama en Toyota het zwaarst getroffen door de tyfoon. Ook Suzuka, waar Max Verstappen en de rest van het Formule 1-circus is neergestreken, zit in de gevarenzone. De kans is aanwezig dat de kwalificatie niet zaterdag maar zondag wordt gehouden, slechts enkele uren voor de race.

Verstappen is in ieder geval op alles voorbereid. “Ik heb mijn speedboot klaar liggen, dus ik ben er klaar voor”, zei de Nederlandse coureur met een knipoog op de persconferentie. Alle onderdelen van de Formule 4 op Suzuka zijn al geschrapt.

Verstappen gaat er dan ook niet vanuit dat er zaterdag een kwalificatie wordt verreden. “Het is wat het is”, aldus de Nederlander. “Meer vrije tijd op zaterdag. Zin in een potje FIFA?”, vroeg hij gekscherend aan collega Carlos Sainz.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + vijftien =