UCI gaat vaker testen in Giro d’Italia: ‘Vandaag is iedereen negatief’

0
303

De wielerploegen in de Giro d’Italia moeten zich opmaken voor meer corona-testen. Naast de al eerder aangekondigde testen op de rustdagen gaat de UCI de renners ook op andere dagen regelmatig testen. Donderdag wees een eerste testronde uit dat er geen positieve gevallen zijn.

De Ronde van Italië duurt nog tot en met zondag 25 oktober.

Ook de renners van Vini Zabù – KTM werden donderdagavond getest. Bij die ploeg rijdt de Nederlander Etienne van Empel. “Iedereen bij ons is negatief en volgens mij is ook iedereen in de Giro negatief.” Het complete peloton lijkt zich vrijdag dus te kunnen opmaken voor de dertiende etappe in de Ronde van Italië.

Maandag en donderdag

Van Empel heeft ook te horen gekregen dat de renners nu vaker zullen worden getest dan in eerste instantie het plan was. “Ik ben vóór de Giro getest, toen op de eerste rustdag en gisteren ook nog een keer. De volgende test is op de tweede rustdag op maandag en dan waarschijnlijk weer op donderdag.”

Volgens van Empel is het goed dat de organisatie het aantal testen vergroot. “Het is goed om de positieve gevallen gelijk te kunnen isoleren.”

Drie renners positief

Na de vorige rustdag, afgelopen maandag, bleken Steven Kruijswijk en Michael Matthews positief. Eerder werd Simon Yates vanwege een positieve test naar huis gestuurd. Dit zorgde er ook voor dat de ploegen van Kruijswijk en Yates, Jumbo-Visma en Mitchelton-Scott, naar huis zijn gegaan.

Naast de drie renners waren er ook vier stafleden van Mitchelton-Scott, een van AG2R en een van Team Ineos besmet. Door het toenemende aantal besmettingen deed wielerploeg EF de suggestie om de Giro voortijdig te beëindigen. Waarop UCI-voorzitter David Lappartient aan Eurosport liet weten dat “het een uitdaging is om het wielerseizoen op een goede manier te beëindigen, maar we kunnen dit alleen maar doen als we gezamenlijk optrekken en samenwerken”.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here