UFC verhuist circus naar privé-eiland, ook al ontbreekt wereldkampioen

0
315

De UFC wil van geen coronastop weten. De grootste vechtsportorganisatie ter wereld wil haar evenementen verplaatsen naar een privé-eiland. Voorzitter Dana White zegt een locatie te hebben gevonden die op 18 april al gereed is voor de eerste grote wedstrijden.

Alle grote internationale gevechten kunnen plaatsvinden op dat eiland, verzekert White. UFC 249 kan daarmee gewoon volgens planning worden afgewerkt, weliswaar zonder publiek.

“Je sluit mensen in deze tijd te lang op in eigen huis, zonder entertainment. Mensen worden daar gek van. We moeten daarom oplossingen gaan bedenken. En dat is wat we nu doen”, verklaart White zijn initiatief.

Quarantaine

Probleem is wel dat niet alle vechters aanwezig kunnen zijn. Chabib Noermagomedov liet eerder al weten Rusland niet uit te kunnen door de strenge quarantainemaatregelen.

Noermagomedov is de wereldkampioen lichtgewicht. Reikhalzend werd er uitgekeken naar zijn confrontatie met Tony Ferguson, wat de absolute blikvanger van het aankomende gala had moeten zijn.

Dat weerhield White er echter niet van zijn plannen door te zetten. Met Justin Gaethje vond hij al een al een andere grote naam bereid zijn plaats in te nemen.

De verhuizing is in volle gang. Volgens White wordt op dit moment de infrastructuur in orde gemaakt op het eiland, waarna niets een succesvolle voortzetting van zijn vechtsportkalender meer hoeft te belemmeren.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − tien =