Uitzinning Amsterdam gaat twintigste landstitel ‘lekker knuffelend’ vieren

0
322

Vechtlust en een goede teamspirit. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor het veroveren van de twintigste landstitel door de hockeysters van Amsterdam. “Als wij als team vechten met elkaar zijn we onverslaanbaar. Dat is nu de kracht van Amsterdam”, zegt Kitty van Male.

De aanvalster, die als speelster ook al de landstitels van 2009 en 2013 vierde, speelde haar laatste wedstrijd. Het afscheid was glorieus; het werd 2-0, mede dankzij een treffer van Van Male. “Het voelt heerlijk om dat hier te doen”, glundert ze op het veld van Den Bosch, de beste club van de vijf voorgaande jaren.

“Dit is het hol van de leeuw, dat is fantastisch. Ik ga lekker de hele avond knuffelen met m’n teamgenoten en hen bedanken dat ze mij dit hebben gegeven als afscheid.”

‘Superzuur’

Aan Bossche zijde had Fréderique Matla nog moeite om de vinger op de zere plek te leggen. “Waar het mis ging? Daar kan ik even niet aan denken. Dit voelt echt niet lekker. Het is superzuur op dit moment”, vertelde Matla, die al haar strafcorners gepareerd zag worden door goed keepers- en verdedigingswerk van Amsterdam.

Vijf jaar op rij regeerde Den Bosch de hoofdklasse en dus is de wond diep. “Wij zijn niet blij dat we tweede zijn geworden. We spelen altijd voor een gouden medaille en dat lukte de afgelopen vijf jaar ook. Nu niet, maar volgend jaar gaan we het gewoon weer proberen. Dit is heel jammer.”

Intens gevoel

Volgens Van Male was het gevoel bij Amsterdam de hele dag al goed. “Het was heel duidelijk dat we wilden winnen en er meteen boven op wilden klappen. Iedereen voelde het zo intens van binnen, al de hele ochtend. Ik wist: het voelt zo goed”, aldus Van Male.

“Ik ben zo blij. Het is zo speciaal om met een titel afscheid te nemen en ook nog met de dubbel”, verwijst ze naar het veroveren van de Europacup in april. “We hebben zo hard gevochten met elkaar en aan onszelf gewerkt. Dat we dan zo’n pot neerzetten, daar ben ik echt trots op.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 6 =