Utrecht neemt tijd voor zoektocht nieuwe trainer: ‘Die luxe hebben we’

0
278

Onverwachts kwam het. Het telefoontje van Racing Genk naar FC Utrechts technisch directeur Jordy Zuidam. “Ze hadden concrete interesse in John van den Brom, ik heb hem direct gebeld en toen is het snel gegaan.”

En snel ging het zeker. Zuidam had vorige week woensdagavond voor het eerst contact met de Belgische club en twee dagen later was de overgang van Van den Brom al rond. “Het verraste me wel. We zitten middenin een seizoen en we hebben heel bewust met elkaar een contract getekend. Maar het is voetbal en voor trainers is er nou eenmaal geen transferwindow.”

Afkoopsom

Echt pissig over het vertrek van Van den Brom is Zuidam niet. “Hij heeft uitgelegd waarom hij voor deze kans wilde gaan en dan is het voor ons snel schakelen en inspelen op de situatie.”

De technisch directeur heeft dan ook niet geprobeerd om de trainer aan zijn driejarige verbintenis te houden. Officieel had Van den Brom nog anderhalf jaar te gaan in Utrecht. “We hebben een compensatie ontvangen waarmee we tevreden zijn”, zegt Zuidam.

Nu John van den Brom vertrokken is, staat René Hake voorlopig aan het roer bij FC Utrecht. “Daarmee creëren we tijd en rust om de juiste keuze te maken”, legt Zuidam uit. “Die luxe hebben we ook omdat we met René een hele goede trainer hebben.”

Hake heeft al aangegeven best hoofdtrainer te willen blijven en staat derhalve ook op Zuidams lijstje met kandidaten. Of de namen van Mark van Bommel en Fred Rutten ook op dat lijstje staan, wil Zuidam niet verklappen. “We hebben niet de budgetten die eigenlijk horen bij de topvijf, maar we hebben met spelers ook laten zien dat we creatief kunnen zijn.”

‘Wij willen Red Bull zijn’

Wie ook de opvolger mag worden van Van den Brom, de doelstelling van de club blijft volgens Zuidam onveranderd. “We willen structureel in de topzes spelen en daar de uitdager zijn. Net als met Formule 1, daarin heb je Mercedes en Ferrari en wij willen de Red Bull zijn. We willen die clubs het zo moeilijk mogelijk maken.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here