Valsspelende Formule E-coureur geschorst na inhuren professionele simracer

  0
  5

  Een opmerkelijk voorval in de Formule E. Normaal zit coureur Daniel Abt achter het stuur van zijn Audi op de stratencircuits van de electronische raceklasse. Door de coronacrisis wordt er ook in de Formule E niet meer op de weg, maar in de woonkamer geracet. En daar is Abt niet zo goed in.

  Dinsdag is Abt met onmiddellijke ingang door zijn ploeg Audi Sport geschorst, omdat na een race bleek dat hij niet zelf achter het stuur van zijn simulator had gezeten, maar zijn plaats stiekem had laten innemen door een professionele simracer.

  ‘Niet zo serieus’

  Twee jaar geleden won Abt de E-Prix van Berlijn, maar in het virtuele circuit eindigde hij meestal in de achterhoede. In de ‘Race at Home Challenge’ van Berlijn, deed de Duitse coureur opeens mee bij de besten.

  Onder anderen de Belg Stoffel Van Doorne dacht daar het zijne van. Ook de organisatie vermoedde vals spel, nadat Abt bij het interview tijdens de race zijn camera had uitgezet.

  Inmiddels heeft Abt toegegeven dat niet hij, maar professioneel simulatorcoureur Lorenz Hörzing achter het stuur had gezeten. Abt werd meteen geschorst door de organisatie van de Formule E, die ook de online-competitie van de elektrische raceklasse organiseert.

  De 27-jarige Abt bood zijn excuses aan. “Het spijt me dat ik hulp van buitenaf heb ingeroepen, ik nam het niet zo serieus”, zei Abt, die ook beloofde 10.000 euro over te maken naar een goed doel.

  Spoedberaad

  De leiding van zijn ploeg Audi Sport nam het bedrog hoog op en kwam er dinsdag voor bijeen om het voorval te bespreken. Met een schorsing voor Abt als gevolg. Hoe lang die schorsing duurt, is onbekend.

  “Integriteit, transparantie en consistente naleving van de geldende regels zijn een topprioriteit voor Audi en dit geldt zonder uitzondering voor alle activiteiten waarbij het merk betrokken is. Daarom heeft Audi Sport besloten Daniel Abt met onmiddellijke ingang te schorsen”, meldde de Duitse autofabrikant dinsdag.

  Bron: NOS

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  13 + twaalf =