Van Bommel hoopt nog op Lozano, ondanks blessure en transferperikelen

0
350

Als het aan Mark van Bommel maakt Hirving Lozano donderdagavond gewoon deel uit van de PSV-selectie voor het Europa League-duel met FK Haugesund.

De transfer van de Mexicaan naar Napoli bevindt zich in een vergevorderd stadium. PSV hoopt van Napoli meer dan 40 miljoen euro voor de Mexicaanse international te krijgen, een clubrecord. Een deel van dat bedrag gaat naar zijn vorige werkgever, de Mexicaanse club CF Pachuca.

PSV zou dus kunnen besluiten Lozano buiten de selectie te houden, om zo de op handen zijnde deal niet in gevaar te brengen.

Voor Van Bommel is het nog lang niet zover. “Volgens mij kwam het vooral in de media in een stroomversnelling. Wij maken ons niet druk, we horen het vanzelf wel”, aldus de trainer van PSV.

Voetblessure

Het is bovendien nog de vraag of Lozano fit genoeg is voor de returnwedstrijd in Eindhoven. De aanvaller liep zondag in het competitieduel met ADO Den Haag (3-1 zege) een voetblessure op.

Van Bommel heeft goede hoop dat hij Lozano donderdag nog kan opstellen. “Ik was vrij positief na de wedstrijd over zijn blessure. Hij heeft gisteren niet meegetraind, we moeten nu even kijken hoe hij ervoor staat. We spelen ook pas donderdagavond.”

Nick Viergever ziet dat PSV na de zeges op Haugesund (0-1) en ADO Den Haag (3-1) een stijgende lijn te pakken heeft. “De wedstrijd tegen ADO moet het niveau zijn wat we willen: dominant aan de bal en snel weer de bal heroveren.”

De centrale verdediger wil nog geen uitspraak doen over de kansen die PSV dit seizoen in deze Europa League-campagne heeft. “We moeten eerst zorgen dat we in de play-offronde komen, daarna kunnen we verder kijken. Maar het is wel duidelijk dat er enorm veel potentie in deze groep zit.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × vijf =