Van Duijvenbode verslaat wereldkampioen Wright, Van Gerwen klaart klus snel

0
242

Dirk van Duijvenbode blijft de dartswereld verbazen. De 28-jarige darter zorgde maandagavond voor een daverende verrassing tijdens de Grand Slam of Darts. Van Duijvenbode was in de eerste groepswedstrijd te sterk voor regerend wereldkampioen Peter Wright.

Voor Van Duijvenbode, die voor het eerst deelneemt aan de Grand Slam of Darts, begon het duel met Wright met een domper. De eerste leg, die door Van Duijvenbode was begonnen, ging naar de Schotse nummer twee van de wereldranglijst.

Meteen daarna brak Van Duijvenbode echter terug. Tot 4-4 in legs ging de score gelijk op, waarna Van Duijvenbode toesloeg in de negende en beslissende leg. Daarvoor had hij wel liefst acht matchdarts nodig.

Auberginekwekerij

Van Duijvenbode is naast semiprofessioneel darter ook medewerker op de administratie van een auberginekwekerij. Vorige maand haalde hij verrassend de finale van de World Grand Prix Darts.

De andere wedstrijd in de poule van Van Duijvenbode en Wright werd gewonnen door Devon Petersen. De Zuid-Afrikaan was met 5-2 te sterk voor Ian White.

Wattimena en Van Gerwen

Eerder op de dag wist Jermaine Wattimena ook al te stunten. Hij won met maar liefst 5-1 van Glen Durrant, de laatste winnaar van de Premier League, de grootste dartscompetitie van de wereld. De andere twee spelers in de groep van Wattimena zijn James Wade (Engeland) en Damon Heta (Australië).

Michael van Gerwen mocht na een paar minuten alweer het podium verlaten. De nummer 1 van de wereldranglijst walste over Adam Hunt heen. Het werd 5-0. Van Gerwen zit verder in een groep met de Duitser Gabriel Clemens en de Engelsman Joe Cullen.

Laatste grote toernooi voor WK

De Grand Slam of Darts is een majortoernooi en tevens het laatste grote toernooi voor het WK, dat op 18 december in Londen van start gaat. Het toernooi, dat bestaat sinds 2007, was voorheen een toernooi tussen spelers van de bonden PDC en BDO. De BDO bestaat nu echter niet meer, waardoor PDC nu de enige organisator is.

De editie van 2020 wordt gespeeld van 16 tot en met 24 november. Het begint met acht groepen van vier. Iedereen treft elkaar één keer. De eerste twee van de groep gaan door naar de knock-outfase (vanaf 20 november). De finale wordt gespeeld op dinsdag 24 november. Voor de winnaar ligt 139.000 euro klaar.

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Gerwyn Price, die nu een heel moeizame start kende. Mikuru Suzuki, die samen met Lisa Ashton de eer voor vrouwen hooghoudt, kreeg maar liefst vier wedstrijdpijlen tegen de Welshman. Price kroop door het oog van de naald en won uiteindelijk met 5-4.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here