Van Gerner stopt met turnen: ‘Ik kon niet meer 100 procent geven’

0
391

Céline van Gerner heeft besloten om te stoppen met turnen. De Emmeloordse kan zich niet meer volledig motiveren om door te gaan.

“Na zeventien jaar zet ik een punt achter een prachtig hoofdstuk. Ook al zijn de Olympische Spelen van Tokio dichtbij voor velen; plezier, commitment en drive staan voorop om goed te kunnen presteren. Ik merkte dat ik niet meer 100 procent kon geven”, aldus de 24-jarige Van Gerner over haar besluit om een punt achter haar carrière te zetten.

Van Gerner won vier wereldbekerwedstrijden en brons met Oranje op de Europese Spelen in 2015 en de EK van 2018. Bij de EK in Glasgow, vorig jaar, maakte ze in de finale op de vloer indruk met een spraakmakende oefening die was geïnspireerd op de musical Cats. Ze werd daarmee vierde.

Van Gerner vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro. In Londen werd ze in 2012 twaalfde in de meerkampfinale. Dat was destijds het beste resultaat ooit van een Nederlandse turnster.

Blessureleed

Na de Spelen in Rio in 2016 nam Van Gerner mede door blessures een kleine anderhalf jaar pauze. Ook daarna kampte ze nog vaak met blessures. Ze moest de Europese Spelen in juni laten schieten vanwege een enkelblessure. Eind vorig jaar onderging ze een operatie aan haar achillespees nadat ze ook al de WK in Doha had gemist.

“De laatste tijd stond ik nog met één been in de turnhal, maar was ik deels ook al bezig met mijn leven na mijn turncarrière”, aldus Van Gerner. “Het is een moeilijk besluit, maar het is goed zo. Ik ben trots op wat ik heb bereikt.”

Van Gerner neemt op 31 augustus tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd in Heerenveen officieel afscheid.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here