Van Ruijven krijgt woensdagavond bij Thialf laatste eerbetoon

0
270

In en rondom het ijsstadion Thialf in Heerenveen zal op woensdagavond 22 juli een laatste eerbetoon plaatsvinden aan de onlangs overleden shorttrackster Lara van Ruijven. Afgelopen weekend keerde Van Ruijven vanuit Frankrijk terug naar Nederland.

Woensdagavond zal zij met een rouwauto naar Thialf worden gereden, waarna de auto over het ijs een laatste ronde zal maken. De familie neemt in besloten kring afscheid, zo maakt de familie bekend via rouwadvertenties in de landelijke dagbladen. In het stadion zelf zullen haar teamgenoten een erehaag voor Van Ruijven vormen. Vrienden, fans en andere belangstellende mogen buiten het stadion een laatste eer bewijzen aan Van Ruijven.

Auto-immuunziekte

Bij de 27-jarige wereldkampioene werd eind juni een stoornis aan het immuunsysteem geconstateerd, nadat ze ernstig ziek was geworden tijdens een trainingskamp in de Franse Pyrenee├źn. Op 10 juli overleed de wereldkampioene shorttrack aan de gevolgen van een auto-immuunziekte.

Van Ruijven maakte sinds 2013 deel uit van de nationale shorttrackselectie van bondscoach Jeroen Otter. Ze groeide uit tot een onmisbare schakel in de succesvolle relayploeg, die onder meer vijf Europese titels en olympisch brons won. Het hoogtepunt in haar loopbaan beleefde ze in 2019, toen ze als eerste Nederlandse vrouw een wereldtitel shorttrack behaalde. Van Ruijven was als regerend wereldkampioene op de 500 meter volop in voorbereiding op het nieuwe shorttrackseizoen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here