Veel voorkomende klachten bij ouderen

0
724

Ouderen krijgen in de wintermaanden een griepprik. De griep kan namelijk gevaarlijker zijn voor iemand die wat ouder is dan voor jongeren die sneller herstellen. Het is niet een specifieke klacht bij ouderen. Het is wel een speciale maatregel voor ouderen. Bij ouderen zijn er echter wel andere klachten die sneller naar voren komen. Denk aan de broze botten, zaken sneller vergeten en ook de hogere bloeddruk die ouderen vaker hebben. Wat kun je er tegen doen? Laten we snel de veel voorkomende klachten bij ouderen doornemen met je.

Broze botten

Wanneer ouderen vallen dan zullen ze sneller wat breken. Bekijk hier wat er allemaal gebeurt als iemand last krijgt van de heupen na een val. Het is belangrijk om de juiste maatregelen te treffen om een val te voorkomen. Ouderen maken daarom gebruik van een rollator. Ook kan de woning aangepast worden. Denk aan het weghalen van de drempels en het plaatsen van een traplift. Het is goed om hierop te letten om zo een val te voorkomen. Wanneer het buiten glad is, is het verstandig voor ouderen om in huis te blijven.

Alzheimer

We praten er liever niet over. Het is helaas wel zo dat wanneer mensen ouder worden hun hersenen ook achteruit gaan. Het kan gebeuren dat men sneller wat vergeet. Ook kan het erger worden en erg vervelend. Het is belangrijk om de juiste hulp te zoeken.

Een hogere bloeddruk

Veel ouderen krijgen op latere leeftijd een hogere bloeddruk. Het is dan belangrijk om medicijnen te nemen en het dieet aan te passen. Het is vaak mogelijk om er goed mee om te gaan. Ook wat meer bewegen in de vorm van wandelen of zwemmen is verstandig. Het is dan mogelijk om er weinig tot geen last van te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 4 =