Verbeterde levelling van de Ultimaker S5

0
316

De Ultimaker S5 wordt om allerlei redenen geroemd. Eén van de redenen is dat het nog beter mogelijk is om de lagen op elkaar te laten hechten tijdens het printen. Dat komt in grote mate door de nieuwe techniek die gebruikt wordt in deze printer. De fabrikant kiest ervoor om het werken vanaf de eerste laag een flink stuk te verbeteren. Om hier een beter beeld van te krijgen, is het goed om eens te bekijken hoe dit dan precies in zijn werk gaat. Zo kan je er zelf ook de voordelen van gaan inzien.

Zorgen voor een perfect begin
Als er iets is wat met de Ultimaker S5 beter te verzorgen is dan met elke andere printer, dan is het wel het perfecte begin. De printer zorgt er namelijk voor dat de perfecte eerste laag wordt neergelegd. Dit komt door het levellingsysteem van de printer. Doordat dit op actieve manier werkt, zijn afwijkingen en oneffenheden op te vangen. Daardoor kan de printer alleen maar nog beter werken. Hoe beter het bed geleveld is, hoe beter dit voor het resultaat van de printer zal zijn. Dat is waar dit model zich dan ook in sterke mate onderscheidt.

Het scannen van het printbed
De reden waarom de Ultimaker S5 zo goed werkt heeft ook te maken met de manier waarop de technologie in elkaar zit. Het is bijvoorbeeld zo dat het begint et een scan van het printbed. Daarmee is direct vast te stellen waar de problemen zitten met betrekking tot afwijkingen. Daar kan dus al direct vanaf het eerste moment op geanticipeerd worden. De oppervlakte wordt op de Z-as gevarieerd om op die manier te zorgen voor de compensatie die nodig is voor deze printer. Alleen al om die reden is er dus ook veel uit te halen.

Alles maken wat je wenst
De mogelijkheden die door de Ultimaker S5 worden geboden, geven je nog meer handvatten om mee aan de slag te gaan. Het is eigenlijk gewoon zo dat je door de intrede van deze 3D printer nu de mogelijkheid hebt om alles te maken wat je maar voor ogen hebt. Dat heeft het allemaal alleen maar nog interessanter gemaakt om te investeren in een Ultimaker. Wanneer je hierover nadenkt, dan zal je snel bedenken wat je er in jouw branche allemaal mee kan. Dit is over het algemeen flink veel. Deze printer maakt het allemaal goed mogelijk.

3d printer kopen? Bezoek onze website!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here