Verrassing: lichtfestival Glow gaat (stiekem) tóch door!

0
274

De organisatie noemt het ‘het best bewaarde geheim van Eindhoven’: lichtfestival Glow gaat tóch door, maar anders dan normaal. Ook kinderen hielpen mee aan de voorbereiding van het festival. Dat hadden ze zelf alleen niet door.

Normaal duurt het festival meerdere dagen en komen er honderdduizenden mensen. Bezoekers kunnen via een speciale route langs vele lichtkunstwerken lopen.

Door corona kan het festival niet op de normale manier doorgaan. Daarom heeft de organisatie in het geheim een alternatief bedacht. Hierbij kunnen de inwoners van Eindhoven vanuit eigen huis of tuin de lichtjes bewonderen.

Drie delen

Glow bestaat dit jaar uit drie delen. De lucht boven Eindhoven is het eerste deel. Door speciale lampen op grote gebouwen zie je in de lucht een soort felblauwe koepel van licht. Een ander deel bestaat uit een heleboel rode, lichtgevende ballonnen op gebouwen.

Het derde deel werd gemaakt door zo’n 20.000 kinderen. Op school knutselden ze aan lichtdoosjes die je voor het raam kan hangen. Ze wisten alleen niet dat ze dat voor het lichtfestival deden en daarmee een klein deeltje maakten van een vele groter kunstwerk.

Om ervoor te zorgen dat de lichtdoosjes goed te zien zijn, branden de lantaarnpalen minder fel. Ook worden inwoners van de stad gevraagd de lichten te dimmen.

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here