Versneld naar werk: hoe kun je dit realiseren?

0
490

Zit je als werknemer in een situatie waarin je tijdelijk geen werk hebt en wilt re-integreren? Als je van je werk houdt, wil je dit traject natuurlijk zo snel mogelijk doorlopen. Via een goed begeleide re-integratie kun je snel weer aan het werk. Maar hoe gaat snel re-integreren in zijn werk? En wat is een geschikte partner om jezelf of je werknemer(s) versneld naar werk te krijgen? Je lees het in dit artikel over hoe je versneld naar werk kunt gaan!

Schakel een goede re-integratiespecialist in


Wil je zo snel mogelijk weer aan het werk nadat je bent uitgevallen? Door mee te doen aan een goed re-integratieprogramma van een expert op dit gebied, zoals het Mobiliteitsprogramma van ADEA, kun je snel en succesvol re-integreren. Niet alleen voor jezelf is het prettig als je, uiteraard binnen jouw mogelijkheden, weer snel naar je werk kan, maar ook heeft je baas er natuurlijk voordeel bij als je versneld naar werk kunt. Voor jezelf is versneld naar werk belangrijk om te voorkomen dat je langdurig ziek blijft en daardoor terugvalt qua inkomen naar 70 procent van je CAO. Verder is werken natuurlijk gezond en houd dat je mentaal en fysiek fit. Voor werkgevers is een goed re-integratietraject ook van groot belang. Slaagt de re-integratie en kun je weer versneld naar werk, dan scheelt dit je baas arbeidskosten (je hoeft niet langer vervangen te worden) en natuurlijk ook een hoop tijd, geregel en veel ziektekosten.

Hoe ziet een kwalitatief goed re-integratietraject eruit?


Een belangrijk kenmerk van een kwalitatief goed re-integratieprogramma, is een goede en vlotte samenwerking tussen de betrokken partijen, zoals de bedrijfsarts, de arbeidsdeskundige, een re-integratiecoach en natuurlijk jezelf. Hierdoor kan er sneller in het traject ingegrepen worden als dat nodig is en worden de juiste beslissingen genomen.
Kies je voor een ervaren re-integratiebedrijf, dan wordt er goed rekening gehouden met jouw mogelijkheden en wensen. Dit is belangrijk om een terugval te voorkomen en versneld naar werk te kunnen gaan.

Neem contact op met een re-integratiebedrijf bij jou in de regio


Vaak kan je leidinggevende je goed helpen om een geslaagd re-integratietraject op te zetten. Maar je kunt ook zelf een goed bedrijf zoeken bij jou in de buurt om je re-integratie soepel te laten verlopen. Succes en een goede re-integratie toegewenst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here