Vertrek Caldas hing in de lucht: ‘Spelers zijn stemmingswisselingen zat’

0
318

Philip Kooke, hockeycommentator bij de NOS, denkt niet dat het besluit van Max Caldas om na de Olympische Spelen te stoppen als bondscoach van de hockeymannen helemaal uit vrije wil is genomen.

“Vorig jaar zei hij nog dat deze functie hem als een jas paste. Deze draai is er niet een uit luxe, echt niet. We moeten helaas constateren dat Oranje in deze samenstelling op zijn laatste benen loopt.”

Caldas onder vuur in de media

Sinds het EK van vorig jaar, waar Oranje teleurstellend derde werd, ligt Caldas onder vuur in de media, ook omdat hij bij dat toernooi de ervaren Valentin Verga en Robbert Kemperman buiten de selectie liet.

Kooke: “Ik denk dat sommige spelers hadden verwacht dat Caldas nu al zou stoppen. Het vertrouwen in een gouden medaille in Tokio is niet erg groot, maar dat kunnen ze niet hardop zeggen.”

Het kritische geluid van Philip Kooke zal voor Max Caldas niet als een verrassing komen. De bondscoach noemde hem bij de EK een ‘zuiger’ en maakte daar later excuses voor.

Is de chemie tussen Caldas en zijn spelers op? Zelf zegt de Argentijn van niet: “Als je ziet hoe we nu spelen, dan weet je dat de chemie op alle fronten uitstekend is”.

Kooke denkt er het zijne van: “Speltechnisch is Oranje al een tijd niet meer vooruit gegaan en ik heb spelers horen zeggen: ik wil graag het veld op, maar de stemmingswisselingen van de bondscoach kunnen me gestolen worden.”

Wie moet Caldas opvolgen?

Als opvolger van Caldas noemt Kooke twee mogelijkheden: Alyson Annan wordt overgeheveld van de vrouwenploeg of Tilburg-coach Jeroen Delmee wordt losgeweekt bij de nationale ploeg van Frankrijk.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier × twee =