Voetballers willen voetballen, als het kan ook in Eindhoven

0
190

Of en hoe de eredivisie wordt uitgespeld, is nog altijd onduidelijk. Afgelopen week voerde de KNVB overleg met alle profclubs, komende week zullen die gesprekken een vervolg krijgen.

Als het aan PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen ligt, wordt de competitie afgemaakt, mits dat veilig kan. Van Polen maakt deel uit van de centrale spelersraad van spelersvakbond VVCS. “Als voetballer wil je voetballen. We willen duidelijkheid, maar snappen dat de KNVB dat niet kan geven.”

Vermeulen laakt opmerkingen Jorritsma

Als de eredivisie wordt hervat, zal PSV niet in Eindhoven kunnen spelen. Burgemeester John Jorritsma heeft op dat punt weinig aan de verbeelding overgelaten. Eerder in de week heeft Jorritsma nadrukkelijk gesteld dat hij PSV in de zomermaanden geen toestemming zal verlenen om wedstrijden in Eindhoven te spelen. “De KNVB zou moeten erkennen dat voetbal ondergeschikt is aan deze verschrikkelijke situatie”, zei Jorritsma.

NOS-commentator Arno Vermeulen snapt niets van de houding van Jorritsma. “Hij loopt voor de muziek uit, want het kabinet laat op 21 april weten wat de nieuwe richtlijnen zijn. Jorritsma doet net of de voetballerij zich helemaal niets aantrekt van wat er bij het RIVM wordt besloten, terwijl de KNVB voortdurend daaraan refereert.”

“Jorritsma heeft zich gestoord aan de inzet van KNVB om verder te voetballen”, vervolgt Vermeulen. “Dat is het begin van zijn ergernis geweest. Dat kan, maar de KNVB had drie scenario’s opgesteld waarvan dit er één is. Blijkbaar vindt hij dat er overleg had moeten zijn met de burgemeesters.”

Van Polen sluit zich daarbij aan. “Ik vind ook dat hij op de zaken vooruitloopt. Als het mag en het kan, waarom dan bij voorbaat al zeggen dat het uitgesloten is dat je in Eindhoven gaat voetballen?”

In de uitzending sprak Herman van der Zandt op afstand met Esther Vergeer, Churandy Martina en Gertjan Verbeek en Jeffrey Bruma. Bekijk de vier interviews hieronder.

Op Eerste Paasdag had de wielerklassieker Parijs-Roubaix gereden moeten worden, maar ook ‘De Hel van het Noorden’ heeft niet ontsnappen aan de coronacrisis. In 2001 was Servais Knaven de sterkste op de Noord-Franse kasseien en de roem die daarmee gepaard gaat, ervaart hij nog regelmatig. “Er zijn altijd wel mensen die er nog over beginnen, zeker op de dag zelf”, zegt hij aan tafel bij presentator Jeroen Stomphorst.

Knaven is sinds 2011 ploegleider bij Ineos (voorheen Sky), de formatie van Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal, afgelopen jaar winnaar van de Tour de France. Wanneer er weer gekoerst kan worden, en of de Ronde van Frankrijk doorgang kan vinden, is volgens Knaven koffiedik kijken. “We hopen het allemaal, maar het is heel lastig.”

De start van de Ronde van Frankrijk staat nog altijd gepland voor eind juni, maar er zijn geruchten dat de koers enkele weken later zal beginnen. In dat geval zouden andere wedstrijden moeten wijken.

“Ik denk dat andere koersen niet zomaar zullen buigen voor de Tour, maar ploegen en hun sponsoren hebben daar wel heel veel belang bij. Het is heel belangrijk voor iedereen, maar laten we eerst maar hopen dat de organisatoren, de UCI en de ASO, een kalender kunnen maken.”

Ook boksster Nouchka Fontijn was te gast in de studio. Ze heeft zich nog niet geplaatst voor de Spelen, maar is vastberaden Tokio te halen in 2021:

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 12 =