Voetbalpodcast #91: ‘Wonder als dit zonder rechtszaak opgelost gaat worden’

0
290

Nu duidelijk is dat er tot zeker 1 september in Nederland niet gevoetbald mag worden, is het de vraag wat er gebeurt met het restant van het huidige seizoen in de ere- en eerste divisie.

Komt er in beide competities een kampioen? Welke clubs spelen volgend seizoen Europees voetbal? En gaan er ploegen promoveren of degraderen?

In een nieuwe aflevering van de NOS Voetbalpodcast worden de mogelijke scenario’s besproken door Arno Vermeulen, Jeroen Stekelenburg, Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter.

‘Onoplosbaar dossier’

Wat voetbalbond KNVB ook besluit, de heren verwachten tumultueuze weken met geruzie tussen de clubs. “Het is een wonder als dit zonder rechtszaak opgelost gaat worden. Het is een vrijwel onoplosbaar dossier”, zegt Jeroen Stekelenburg.

Volgens Jeroen Grueter moet de KNVB het huidige seizoen schrappen alsof het nooit gespeeld is. Er komt geen kampioen en het nieuwe seizoen begint met hetzelfde uitgangspunt als de voorbije jaargang.

‘Invuloefening’

Stekelenburg en Jeroen Elshoff verwachten dat de KNVB de huidige ranglijst zal volgen. “Als de huidige stand de eindstand is, is het verder een invuloefening”, aldus Elshoff.

In dit scenario degraderen ADO Den Haag en RKC Waalwijk naar de eerste divisie, gaat AZ als nummer twee naar de voorrondes van de Champions League en krijgt koploper Ajax het beste Europese ticket.

“Het voelt oneerlijk, zeker bij AZ, maar ik zie geen andere mogelijkheid. In Nederland beslissen we de competitie nu eenmaal op basis van doelsaldo”, aldus Stekelenburg.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here