Voetbalsters Atlético Madrid besmet, negen dagen voor CL-kwartfinales

0
316

Het vrouwenelftal van Atlético Madrid heeft de training voor onbepaalde tijd opgeschort nadat er vier coronabesmettingen waren geconstateerd binnen de ploeg. Het gaat om voetbalsters en mensen van de trainingsstaf. Hun namen zijn niet bekendgemaakt.

De ploeg zegde vorige week al een vriendschappelijk duel af vanwege een besmetting die vlak daarvoor aan het licht was gekomen en had het vizier gericht op de kwartfinales van de Champions League. Daarin neemt Atlético, waar Merel van Dongen onder contract staat, het op tegen Barcelona, waar Lieke Martens speelt.

De vier besmette speelsters zijn in quarantaine gegaan en de rest van de ploeg zal strikt de protocollen en hygiënevoorschriften blijven volgen.

De Champions League bij de vrouwen wordt vanaf 21 augustus hervat in toernooivorm, met nog acht ploegen. Er wordt gespeeld in Bilbao en San Sebastián.

Ook besmettingen bij mannen

Eerder deze week werd bekend dat er bij de mannen van Atlético Madrid ook twee positieve gevallen waren. De Argentijnse aanvaller Ángel Correa en de Kroatische verdediger Sime Vrsaljko zijn niet meegereisd naar Lissabon waar Atlético het morgen in de kwartfinales van de Champions League opneemt tegen RB Leipzig.

Spanje is een van de zwaarst getroffen landen door het coronavirus. Elke dag komen er weer nieuwe besmettingen bij en eerder deze week loste het Groot-Brittannië af als land met de meeste besmettingen in West-Europa.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here