Voetbalsters onder 17 dicht bij halve finales met zege op Duitsland

0
447

Het Nederlands vrouwenelftal onder 17 heeft ook de tweede wedstrijd op het EK gewonnen. In Bulgarije was Oranje met 3-2 te sterk voor Duitsland.

Afgelopen zondag won Nederland ook al van Oostenrijk (4-1), waardoor de ploeg van bondscoach Robert de Pauw heel dicht bij een halvefinaleplaats is. Zaterdag is Engeland de tegenstander in de derde groepswedstrijd.

Veel goals in eerste helft

Na 24 minuten zette Marlen Rohde de Duitsers op voorsprong, maar een minuut later was het alweer gelijk dankzij Lotje de Keijzer.

Nederland nam vijf minuten later de leiding via Samantha van Diemen, die doel trof uit de rebound van een corner. Nog voor de rust werd het ook 3-1 vanaf elf meter. Jule Brand kreeg haar tweede gele kaart na een duw in het strafschopgebied, waarna Nikita Tromp de penalty benutte.

Tien minuten voor tijd maakte Duitsland het nog spannend. Carlotta Wamser schoot de 3-2 binnen, maar de gelijkmaker bleef uit. Vlak voor tijd maakte Tromp nog bijna de 4-2, maar zij raakte de paal en schoot over.

Om 15.30 uur is de andere groepswedstrijd: Oostenrijk-Engeland. Als die wedstrijd in een gelijkspel eindigt of als Oostenrijk wint, dan is Oranje al zeker van de halve finales.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here