Voetbalsters PSV vloeren in Eredivisie Cup rivaal Ajax

0
307

In de tweede ronde van de Eredivisie Cup hebben de voetbalsters van PSV in Amsterdam rivaal Ajax met 2-0 weten te verslaan. De Eindhovense ploeg blijft daarmee ongeslagen. Namens PSV waren Katja Snoeijs en Kayleigh van Dooren de doelpuntenmakers.

Snoeijs opende de score in de eerste helft, diep in het tweede bedrijf gooide Van Dooren de wedstrijd in het slot.

Inzet van de wedstrijd was een plek in de hoogste categorie van de laddercompetitie. PSV en Ajax hadden vorige week 1-1 gespeeld.

De Eredivisie Cup is een nieuw bekertoernooi waarbij clubs elkaar kunnen uitdagen om mogelijk van positie op de ladder te wisselen. Het team dat in de eindstand van het afgelopen seizoen het laagst geklasseerd stond, had het eerste recht om te bepalen tegen welke ploeg het wilde spelen.

De competitie wordt gespeeld over drie speelrondes, waarbij de teams per speelronde een uit- en thuiswedstrijd spelen. De winnaar neemt de plek van de hoogst geklasseerde ploeg over. Het team dat na afloop van het spelen van de derde ronde als eerste eindigt, legt beslag op de Eredivisie Cup.

FC Twente en sc Heerenveen wisten ook te winnen. De Twentenaren versloeg PEC Zwolle met 4-2, Heerenveen boekte een 2-0 uitoverwinning bij vv Alkmaar. De vierde wedstrijd van de avond ging tussen ADO Den Haag tegen Excelsior Barendrecht en eindigde in 2-2.

De derde ronde wordt gespeeld op 21 en 28 februari.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − twee =