Volksfeest Flamengo barst los na twee prijzen in een weekend

0
317

Het is dubbel feest in Rio de Janeiro voor de supporters van Flamengo. Een dag na het veroveren van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League, is de club ook kampioen van Brazilië geworden.

Palmeiras – de enige concurrent – verloor zondag met 2-1 van Grêmio, waardoor Flamengo op vier speelrondes van het einde niet meer te achterhalen is. Twee prijzen in een weekend dus en dat werd flink gevierd.

Voor de club uit Rio de Janeiro is het de zevende titel en de eerste sinds 2009. Palmeiras is nog wel recordhouder met tien titels.

Zaterdag was Flamengo in de finale van de Copa Libertadores met 2-1 te sterk voor het Argentijnse River Plate. Door twee goals van Gabriel in de slotfase boog de club een 1-0 achterstand om. De 2-1 viel in de 92ste minuut.

Topspelers

Bij Flamengo staan diverse oud-spelers van Europese topclubs onder contract, zoals Rafinha (Bayern München), Filipe Luís (Atlético Madrid en Chelsea), Diego (Juventus en Wolfsburg) en Gabriel Barbosa (Internazionale en Benfica).

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

drie × 2 =