Volleyballers Lycurgus houden hoop op nieuwe landstitel levend

0
402

De volleyballers van Lycurgus hebben een vijfde wedstrijd afgedwongen in de finale om de landstitel tegen Orion. De Groningers knokten zich in Doetinchem naar een 3-2 zege, waardoor de stand in de finaleserie nu 2-2 is.

De beslissende wedstrijd wordt volgende week zondag in Groningen gespeeld.

Aan elkaar gewaagd

Lycurgus pakte de afgelopen drie jaar de titel ten koste van Orion. De afgelopen jaren verliepen de finales eenzijdig, maar dit jaar zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste wedstrijd ging met 3-1 naar Lycurgus, waarna Orion zich in de daaropvolgende duels knap herpakte en een voorsprong nam in de best-of-five-serie.

Bij een overwinning zondag zou Orion een einde maken aan de hegemonie van Lycurgus, maar de thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd. Het verschil in de eerste set liep snel op. Orion herstelde zich nog enigszins, maar de achterstand (10-19) was te groot.

In de tweede set draaide het stukken beter bij Orion, dat na een spannende ontknoping (27-25) in de tweede set ook de derde set naar zich toetrok. Orion kwam zo dicht bij de titel, maar Lycurgus wist het tij nog te keren.

Lycurgus neemt afstand

De vierde set ging in 25-16 naar de bezoekers en ook in de vijfde set kwam Orion er nauwelijks meer aan te pas. Met 15-5 verzekerden de Groningers zich van een beslissingswedstrijd.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

dertien − zes =