Volleybalsters stranden in kwartfinales EK na kansloze nederlaag in Turkije

0
180

Voor de Nederlandse volleybalsters is het EK geëindigd in de kwartfinales. Tegen gastland Turkije bleek er in Ankara niets te halen voor de ploeg die dit toernooi nog geen set verloren had: 3-0 (25-20, 25-22, 25-20).

Turkije stoomt de laatste jaren op richting de Europese top en mag dus blijven dromen van een beter resultaat dan de bronzen plak van twee jaar geleden. Bondscoach Giovanni Guidetti had als voormalig keuzeheer van Oranje bovendien uitstekend ingeschat waar de kansen van zijn team lagen.

Wel werden de Turksen daarbij enorm geholpen door de enorme hoeveelheid fouten van Nederland op eigen service, waarmee ze in de eerste set al zeven punten cadeau kregen. Na een succesvolle challenge kwam het thuisland na een moeizame start ineens met 14-12 voor, waarna de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven.

Die klap dreunde nog lang na bij Oranje, dat tot deze kwartfinale geen set had verloren. Bondscoach Jamie Morisson wist met het inbrengen van de ervaren krachten Maret Balkestein en Laura Dijkema bijna nog de tweede set te kantelen, maar na 21-21 ging het alsnog mis.

Waar in de ook al matige achtste finale tegen Griekenland uiteindelijk nog een tandje bij werd geschakeld, wekte de verliezend finalist van 2015 en 2017 geen moment meer de indruk dat er nog wat reserves konden worden aangeboord. Tienduizend uitzinnige fans zagen Turkije ook de derde set betrekkelijk eenvoudig winnen.

De halve finales worden zaterdag gespeeld, de finale en de wedstrijd om de derde plaats zijn zondag.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

negentien + 13 =