Volleybalsters winnen eerste duel op OKT van België

0
377

De Nederlandse volleybalsters hebben de eerste wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië gewonnen. Oranje verspilde geen onnodige energie en won binnen anderhalf uur in drie sets van Belgie (20-25, 25-15 en 25-22).

Het was vooraf onbekend of er airconditioning aanwezig zou zijn in de sporthal in het Italiaanse Catania. Oranje bereidde zich in aanloop naar het toernooi daarom voor op tropische omstandigheden.

In een sportzaal op Papendal stookten ze tijdens de trainingen de temperatuur op tot ruim dertig graden. In de hal op Sicilië, waar de buitentemperatuur 34 graden was, draaide de airco wel.

Stroeve start, sterk vervolg

Toch hield Nederland, op papier de favoriet, in de beginfase het hoofd niet koel. De volleybalvrouwen oogden gespannen in de eerste set en speelden bij vlagen slordig. Mede dankzij Anne Buijs, die in de eerste set zes punten scoorde, ging de eerste set toch naar Oranje.

Met veel beter spel vervolgden de vrouwen van bondscoach Jamie Morrison de tweede set. Die werd met 25-15 gemakkelijk gewonnen.

Daarna zakte Oranje weer iets in. De derde set in de derby tussen beide landen was vergelijkbaar met de eerste. Ondanks dat Nederland het even moeilijk had, werd België toch overtuigend in drie sets verslagen.

Kenia en Italië

Het OKT op Sicilië duurt tot en met zondag. Zaterdag speelt Oranje tegen Kenia. Zondag wacht Italië, de zwaarste tegenstander in de poule van Nederland. Mochten de volleybalvrouwen ook van Kenia en Italië winnen, dan zijn ze verzekerd olympische deelname.

Als de volleybalvrouwen geen ticket bemachtigen op het OKT in Italië, dan is er nog een kans in januari op het Europees kwalificatietoernooi.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here