Voor het eerst in 75 jaar geen Wimbledon, ook Rosmalen afgelast

0
332

Het tennistoernooi van Wimbledon is het volgende grote sportevenement dat in 2020 niet doorgaat vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook in Rosmalen wordt dit jaar om dezelfde reden niet gespeeld.

Het is voor het eerst sinds 1945 – tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het toernooi zelfs niet een keer gespeeld – dat het grandslamtoernooi in Londen geen doorgang vindt.

Het toernooi stond van 29 juni tot en met 12 juli op het programma. Het internationale tennis is nu tot 13 juli stilgelegd.

Geen andere opties

Het was volgens de organisatie geen optie om Wimbledon naar een ander moment op de kalender te verschuiven. Ook Rosmalen slaat een editie over. Grasbanen zijn immers maar een klein deel van het jaar geschikt om op te spelen.

Het idee om Wimbledon zonder publiek of indoor te spelen werd ook afgewezen vanwege het grote aantal personen die sowieso op het complex aanwezig zijn.

Voor het enkelspel zijn er 256 deelnemers nodig (128 mannen en 128 vrouwen). Als daar ook alle deelnemers van het dubbelspeltoernooi, het juniorentoernooi en het rolstoeltoernooi bij zouden komen, plus alle begeleidende coaches en het personeel dat nodig is op het tennispark, zou alsnog een veel te grote menigte mensen zich over het park bewegen.

Roland Garros besloot eerder om zonder overleg met de spelers de start van het Franse grandslamtoernooi van 24 mei naar 20 september te verplaatsen. Dat zorgde voor veel verontwaardiging in de tenniswereld, omdat de nieuwe datum slechts een week na de US Open (31 augustus-13 september) valt.

Nog afgezien van het tijdsverschil en de jetlag waarmee spelers dan te maken krijgen, zullen ze ook amper tijd hebben om de omschakeling te maken van het hardcourt (US Open) naar het gravel (Roland Garros).

Dick Hordorff, de vice-voorzitter van de Duitse tennisbond, oppert zelfs dat er dit jaar op Roland Garros geen punten voor de wereldranglijst te verdienen zouden moeten zijn als het toernooi aan de nieuwe data vasthoudt.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here