Vrouwen Ajax verrassen met komst recordinternational Spitse

0
288

Opnieuw keert een grote naam terug in de Vrouwen Eredivisie: Sherida Spitse speelt vanaf 1 januari volgend jaar bij Ajax. De vice-aanvoerder van het Nederlands elftal heeft een contract getekend tot en met de zomer van 2022.

De middenvelder komt over van het Noorse Vålerenga. “De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland”, vertelt Spitse op de website van Ajax. “Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi.”

Daphne Koster, manager van Ajax Vrouwen, is in haar nopjes met de komst van Spitse. “Ik ken bijna geen speelster die zo’n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt.”

Via dit filmpje, met Spitse in de hoofdrol als stripheld, maakte Ajax de transfer wereldkundig:

De 30-jarige Spitse is recordinternational van Oranje. Ze werd Europees kampioen in 2017 en speelde de WK-finale van 2019.

Spitse begon haar loopbaan in 2007 bij sc Heerenveen. Na vijf jaar vertrok ze naar FC Twente, waar zij in 2017 even terugkeerde na haar eerste Noorse avontuur bij Lillestrøm SK.

Weer keert een grote naam terug

Spitse wordt bij Ajax ploeggenoot van collega-international Stefanie van der Gragt, die afgelopen zomer al terugkeerde naar Nederland. Net als Oranje-captain Sari van Veenendaal en Mandy van den Berg (beiden PSV) en Kika van Es (FC Twente).

Met de komst van Spitse komt ook een wens van Van der Gragt uit: “In Nederland willen we ook op een hoger niveau gaan voetballen”, zei de verdediger in de zomer. “Ik denk ook dat het aantrekkelijker wordt voor de meiden die terugkeren vanuit het buitenland. Dat is alleen maar goed. Laten er meer volgen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here