VS-international Dest verlaat trainingskamp Ajax in Qatar

0
320

De politieke spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten lijken ook hun weerslag te hebben op het trainingskamp van Ajax in Qatar. Verdediger SergiƱo Dest, speler van het Amerikaanse elftal, voelt zich volgens een verklaring van Ajax niet comfortabel en is daarom vanmorgen teruggevlogen naar Nederland.

Eenmaal terug in Amsterdam zal de rechtsback zich aansluiten bij Jong Ajax om zich verder voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen.

Ook Amerikaanse voetbalbond grijpt in

De Amerikaanse voetbalbond zette al eerder een streep door een trainingskamp van de nationale ploeg in Qatar. “We kijken samen met de Qatar Football Association naar een oplossing in de toekomst, zodat ons team alsnog gebruik kan maken van de Qatarese faciliteiten en gastvrijheid van wereldklasse”, aldus de Amerikaanse bond.

Na de dood van een Iraanse topmilitair in Irak door de Verenigde Staten zijn de spanningen in het Midden-Oosten snel opgelopen. Iran heeft Amerikaanse luchtmachtbases in Irak aangevallen.

Ajax heeft in Qatar vanwege de dreigende escalatie nauw contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade over de veiligheidssituatie in de regio.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here