Waar moet je aan denken als je een auto gaat huren?

0
1069

De Kerst- en Voorjaarsvakanties komen er weer aan. Nu steeds minder mensen met het vliegtuig willen reizen, worden de alternatieve vervoersmiddelen weer uit de kast gehaald. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk en snel een auto huren. Met de auto ben je soms wel langer onderweg dan met het vliegtuig, maar het is beter voor het milieu en onderweg kan er ook nog gestopt worden in plaatsen waar je normaal niet zo snel zou komen. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal aan denken als je een auto wilt huren?

Prijs van de auto

De prijs van de auto wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden. Doe van tevoren uitgebreid onderzoek, zo kan je makkelijk een goedkope auto huren. Het is hierbij belangrijk om de kleine lettertjes te lezen, zo zie je wat de voorwaarden zijn en hoe je de auto weer moet inleveren; met een volle tank is namelijk het beste, anders betaal je voor een halve tank waar je niks meer aan hebt. Je rijdt namelijk nooit precies de tank helemaal leeg. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je huurt, hiervoor moet je goed de voorwaarden doorlezen van tevoren. Bij sommige verhuurders mag je een onbeperkte hoeveelheid kilometers rijden, maar dat is niet altijd zo. Controleer dit goed zodat je niet aan iets verbonden zit wat niet genoeg is voor jouw vakantie.

Verzekeringen

Verzeker jezelf! De kans is erg klein dat er iets vervelends gebeurt, maar je weet het nooit. Het geeft daarnaast ook een fijner gevoel als je op vakantie gaat, dat je verzekerd bent voor diefstal en ongelukken. Hou hierbij rekening met hoe hoog het eigen risico is. Het liefst is deze zo laag mogelijk, zodat je bij schade aan je huurauto niet te maken krijgt met een flink eigen risico aan het einde. Daarnaast kan je soms achteraf nog aangesproken worden op beschadigingen die al op de auto zaten voordat jij hem huurde. Controleer daarom vooraf of er geen beschadigingen zijn aan de huurauto en laat dit opnemen in het contract. Kleine tip hiervoor: maak foto’s van de auto, al helemaal als er een kleine beschadiging op zit. Niets is vervelender dan als de auto eenmaal is ingeleverd dat je achteraf nog een rekening krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here